Restaurační koncept STEAKGRILL© je nový a dá se říci že unikátní v tom smyslu, že se snaží dělat pohostinství lépe, než ho dělají ti druzí, k čemuž není potřeba nic více, než dělat věci tak, jak se dělat mají a dát hostům to, co jim za jejich peníze patří.
Koncept STEAKGRILL© je výsledkem více než 60 let odborných zkušeností a 40 let studia mezinárodní gastronomie a několikaletého praktického provozování restaurací tohoto typu zakladatelem konceptu Michaelem Klímou v několika zemích jak na západě, zejména v Americe, tak i v zemích východní Evropy.
I když se o tom v Česku zatím moc nemluví, tak se naplňují jeho předpovědi o tom, že mimo vaření v domácnosti, v závodních a školních jídelnách a případně menzách, typickým českým „hotovkám“ odzvonilo.
Také se naplňují jeho předpovědi o tom, že tak zvané „francouzské“ restaurace budou existovat ještě hodně a hodně dlouho, ale rozhodně již nebudou modelem gastronomie tak, jak o to po léta usilovaly.
Rychlost, jednoduchost, zdravá výživa za přijatelné ceny se ukazují být trend nejenom v pohostinství, ale i při stravování v domácnosti. Proto jsme přesvědčeni, že dříve nebo později koncept STEAKGRILL© bude mnoha restauračním provozům modelem.
Čím se liší koncept STEAKGRILL od ostatních restauračních provozů?
- Koncept STEAKGRILL© se nedá v žádném ohledu srovnávat s běžnými restauračními provozy českého pohostinství.
- Koncept STEAKGRILL© je v České republice nový, unikátní, ojedinělý a dá se říci revoluční restaurační koncept, vypracovaný podle amerických modelů steakhousů, který zatím nemá v Evropě obdobu.
- Koncept STEAKGRILL© nebyl vypracován pro získání ceny Dobromily Magdaleny Rettigové, Jaroslava Vašaty, Dr. Štětiny nebo Jaroslava Haška, který nakonec byl lepším znalcem pohostinství, než všichni ti jmenovaní dohromady.
- Koncept STEAKGRILL© byl vypracován za účelem vyplnění mezery v poptávce po moderních jídlech západní gastronomie, ale hlavně po steacích a jídlech připravovaných moderními rychlými americkými technikami na unikátní sestavě kuchyňského zařízení jak v České republice, ale nakonec v celé Evropě.
- Koncept STEAKGRILL© se vyznačuje rychlou přípravou jídel, ale není to další fast food na evropském trhu, jak by se někdo mohl domnívat.
- Koncept STEAKGRILL© svými cenami, tvořenými podle zásady dát hostům co jim za jejich peníze patří, je atraktivní pro střední vrstvu evropské klientely.
- Koncept STEAKGRILL© se také liší od restauračních provozů podobného typu tím, že je postaven na teorii, že po krátkém zaškolení a při použití podnikových manuálů, popisujících každý krok a každý pohyb, může i nevyučený zaměstnanec být profesionálem při výkonu své práce.